Cambridge dieet, afvallen met shakes!

Cambridge dieet: wat je moet weten voordat je hiermee begint!

Voordat je gaat beginnen met een dieet is het handig meer te weten hierover. Je wilt namelijk niet de deksel op je neus krijgen, maar echt afvallen. Ook wil je gezonder en fitter worden. We gaan daarom in dit artikel het officiële Cambridge dieet voor jullie behandelen. Hierbij kijken we naar hoeveel je ermee kan afvallen. Maar ook hoe gezond het dieet nou werkelijk is. Daarbij wordt het kostenplaatje ook meegenomen in de beoordeling. Je wilt natuurlijk afvallen, maar sommige diëten kunnen flink oplopen. Waarbij ze soms niet eens zorgen voor he gewenste resultaat. Allemaal factoren die je dus mee moet nemen als je begint met diëten.

Wat voor een dieet is het Cambridge dieet?

Sja, het is een dieet dat het eten van meer eiwitten hanteert. Om het nu direct ook een eiwitdieet te noemen gaat ons iets te ver. Want we kennen een paar hele goede eiwit diëten en als je deze naast het Cambridge dieet legt verschillen ze toch wel beste veel van elkaar. Ook is het de bedoeling gezonder te eten. Wij vinden het alleen wel gek dat je dan allemaal verpakt voedsel gaat eten. Bij gezonde voeding denken we namelijk meer aan vers. En onbewerkt voedsel. Ook al komt alles uit pakjes en zakjes, het is wel uitgebalanceerd. Dit betekent dat voedingsstoffen die je niet helpen met afvallen er ook niet inzitten. Al met al goed bedacht maar wel met de nodige vraagtekens hier en daar. We gaan verder…

Hoeveel kan je ermee afvallen?

Uit de praktijk blijkt dat je met het dieet zeker wel 1 kilo of meer per week gaat afvallen. Maar daar moet wel bij gezegd worden dat de manier waarop wel erg zwaar wordt gevonden. Daarom houdt helaas ook niet iedereen het vol.

Waarom het Cambridge dieet niet een gezonde manier van afvallen is!

We zien steeds meer minpuntjes over het dieet. Zonder het dieet compleet af te schrijven moeten we deze toch benoemen. Ze zijn gebaseerd op gebruikerservaringen van het dieet.

Zo weinig calorieën?

Je gaat met het Cambridge dieet echt super weinig calorieën eten en dat werkt niet. De alarmbellen gaan gelijk af, want dit betekent dat het hier gaat om een crash dieet. Een dieet waarmee je in het begin (de eerste paar weken) snel afvalt om daarna als een raket weer aan te komen. Het is dus eigenlijk een schijnvertoning. Zeer kortzichtig en dus geen oplossing om snel mee te gaan afvallen. We praten bij het Cambridge 500 over nog geen 500 calorieën per dag. WAT??? Ja, nog geen 500 calorieën, met andere woorden als je 1 maaltijd eet zit je hier al over heen. En dan is dat alles wat je op een dag mag eten. Er wordt ook hier kritisch gekeken naar het Cambridge dieet 500 net zoals de consumentenbond die er hun boekje over open doen. Nu is dit natuurlijk opgedeeld en verspreid over de gehele dag. Maar het is heel erg weinig. Je gaat dan ook geheid honger krijgen tijdens dit dieet.

Best wel weinig variatie in wat je eet

Veel shakes en repen maken het er niet vrolijker op. Je gaat de hele tijd pakketjes openscheuren om je hongergevoel in te dimmen met geproduceerde poedertjes. Verse voeding komt er dus niet aan te pas. Geen lekker stukje gemarineerde kip, gestoomde groentes of lekker zoet fruit zo uit de natuur. Het is allemaal kant en klare meuk. Ok, het is een dieet, maar je verwacht in ieder geval wel wat verse voeding, ook als je aan het diëten bent. Je hebt nog een joker die je in kan zetten. Er kan namelijk ook nog gekozen worden voor het Cambridge 800 en hier zit in ieder geval een extra maaltijd bij. Maar wel van het Cambridge dieet zelf. Dus geen lekkere eigengemaakte maaltijd jammer genoeg!

Ernstige klachten tijdens het Cambridge dieet

Er zijn verhalen bekend van mensen die acuut naar het ziekenhuis moesten vanwege het dieet. Nu komt dit natuurlijk niet vaak voor. Het is wel een teken dat er een klein percentage van de gebruikers is die het dieet beter niet kunnen gebruiken.

Na het dieet mag je gaan jojo’en

Dit is weer een heel groot nadeel van het dieet. Het komt namelijk heel vaak voor dat mensen die stoppen met het dieet weer snel aankomen. Vind je het ook gek, met 500 calorieën op een dag? Je lichaam gaat hamsteren en juist vetten vasthouden als je dat doet. Dit is een soort spaarstand, waarbij je lichaam rekening gaat houden met nog slechtere tijden. Als je daarna dan weer normaal gaat eten kom je 3 keer zo hard aan. Op deze Wiki pagina vind je hier meer over. Veel mensen zitten daarom na het dieet met nog meer problemen dan ervoor.

Trek je portemonnee maar vast

De producten zijn alles behalve goedkoop! Je moet er echt wel rekening mee houden dat je rond de 300 euro per maand kwijt bent aan het Cambridge dieet. Dit is een flinke investering. Er zijn diëten die veel goedkoper zijn. En het leuke is, ze zijn nog veel effectiever ook!

Samenvatting van het Cambridge dieet

Het is niet een dieet dat aan te raden valt. Als een dieet nu nog duur is en werkt, dan ben je nog bereid de kosten voor lief te nemen. Maar er zijn meerdere factoren die het dieet buiten het rijtje van de topdiëten schoppen. Je kan beter eens kijken naar het koolhydraatarm dieet! Vele malen goedkoper, gezonder en je gaat er sneller mee afvallen. En echt resultaten boeken. Met verse voeding en veel variatie. Dit dieet staat daarom wel in de top 3 van beste diëten!