Van je overgewicht af komen met het Paleo dieet!

Paleo dieet de beste manier om gezond en snel af te vallen?

Het Paleo dieet is net als een aantal andere diëten een bekende afvalmethode. Het dieet staat bekend om het meer eten van onbewerkte voeding. Door op deze manier te eten wordt je op de eerste plaats een stuk gezonder. Maar ook als je af wilt vallen is dit een zeer slimme manier om van je overgewicht af te raken. Wat je namelijk doen is eten zoals het eigenlijk hoort. Hierdoor merk je al gelijk dat je gezonder bezig bent. Het verlaagt ook de kans op klachten die samenhangen met overgewicht. Daarbij zorgt deze gezonde voeding voor een omschakeling in je lichaam. Je opent deuren die snel afvallen mogelijk maken. Dit komt doordat er bepaalde processen worden geactiveerd die je nog beter helpen. Daarbij is wat je eet en hoeveel ook bepalend. Je eet juist die dingen die alles in staat stellen jouw snel op je streefgewicht te krijgen.

Wat is het Paleo dieet en hoe werkt het?

Onbewerkte voeding is inherent aan het Paleo dieet. Dit betekent dat er niks is toegevoegd aan de producten die je eet. De producten die je in de supermarkt vindt zitten vaak vol met toegevoegde voedingsstoffen. Met name suikers worden aan heel veel producten toegevoegd. Maar ook zouten en andere stofjes die het product lekkerder maken. Of ter conservering langer houdbaar maken. Ook de kleur en geur van de producten kan zo worden aangepast. Met name de grote hoeveelheden koolhydraten, suikers en vetten zorgen ervoor dat je snel overgewicht kan ontwikkelen.

Eten uit onbewerkte bronnen

Hoe haal je dan met het Paleo dieet voeding uit onbewerkte bronnen? Veel producten, ook waarvan je het niet gelijk verwacht bevatten stoffen zoals suikers. Deze is met name voor een groot deel verantwoordelijk voor overgewicht. Kijk eens wat vaker op de versafdeling en koop producten die niet verpakt zitten. De kan is zo vele malen groter dat het onbewerkt is.

Geen toevoegingen als suikers, zouten of zoetstoffen

Als je wilt afvallen moet je ook de producten met de verborgen toevoegingen minder gaan eten. In de producten waar je het in eerste instantie niet van verwacht kunnen ook toegevoegde stoffen zitten. Kijk dus altijd goed op de verpakking om te zien wat er in zit. Zo weet je altijd wat je eet en kan je ervoor kiezen tijdens het afvallen deze links te laten liggen.

Powerfood waarmee je optimaal gaat afvallen

Met het Paleo dieet ga je zoveel mogelijk onbewerkt krachtvoer eten. Je kan dan denken aan fruit, groentes, nootjes en nog veel meer gezond eten. Door deze voeding word je gezonder en verlaag je de kans op overgewicht gerelateerde klachten. Ook ga je ermee afvallen omdat je alle producten die overgewicht veroorzaken niet meer eet.

Wat is het verschil met andere diëten?

Bij dit dieet ligt de nadruk heel erg op gezonde voeding die dicht bij de natuurt staat. Er komt dus weinig bewerkt voedsel aan te pas. Dat maakt het gezond en hiermee verschilt het wellicht van een aantal andere diëten. Het is niet zo dat deze andere diëten per definitie slechter zijn.

De ervaringen met het dieet

De ervaringen met het dieet zijn goed! De meeste Nederlanders vallen er snel mee af. Het is redelijk makkelijk te volgen en daarom ook makkelijk vol te houden.

Paleo dieet, ja of nee?

Snel afvallen, gezonder worden en makkelijk te volgen met het Paleo dieet? Dat lijkt me toch echt een enorm duidelijke ja! Je kan daarom ook als je wilt afvallen dit dieet heel goed inzetten in de strijd tegen jouw overgewicht, om nu eens echt gezond snel te gaan afvallen!