Wat je moet weten over snel afvallen

Snel afvallen: Is het haalbaar of alleen maar een hoopvol streven?

Je wilt niet weten hoeveel mensen er willen afvallen. Het zit in de aard van het beeste dat dit natuurlijk snel moet worden geregeld. Maar is snel afvallen wel haalbaar, of gewoon weer zo’n luchtbel die de wereld in wordt geholpen? Om een beetje duidelijkheid te scheppen in de wondere wereld van gewichtsverlies gaan we op een aantal aspecten hiervan verder in. We helpen je zo aardig wat stappen in de goede richting om je dichter bij je doelen te brengen. Want wie wil er nu niet gelijk goed beginnen met afvallen in plaats van tig diëten te volgen die nergens op slaan. Precies, daarom zijn wij er!

Je wilt snel afvallen maar kan dit eigenlijk wel?

Het antwoord is ja, je kunt snel afvallen. Maar nu wil je natuurlijk ook weten …hoeveel kan ik dan afvallen in hoeveel tijd? Duidelijk mag zijn dat dit voor iedereen anders is. Zo zijn er mensen die wat meer aanleg hebben, een dieet minder strikt opvolgen dan de ander, van heel ver of heel dichtbij moeten komen en speelt ook een rol welk dieet je volgt. Allemaal factoren die een bepalende invulling geven aan jouw proces om snel af te vallen. We kunnen wel stellen dat in het meest gunstige geval en je minimaal 2 of meer kilo per week aan vet kunt verbranden. Hierbij wordt dan gelet op een gezonde manier van afvallen. En zonder dat je weer in dat jojo verhaal terechtkomt, waar je soms de hoofdpersoon in lijkt te spelen.

Waarom niet iedereen snel gaat afvallen

Juist omdat er veel verschil zit in afvallen is het ook niet zo dat iedereen er in slaagt. Het kijkt daarom ook zeer nauwkeurig wil je snel vet verbranden. Dit staat trouwens niet gelijk aan dat het een onmogelijk opgave is, integendeel. Wanneer jij echt iets aan jouw overgewicht wilt doen zijn er zeer goede manieren om dit te doen. En kun je werkelijk waar heel snel afvallen.

Veel diëten beloven veel maar doen weinig

Het nadeel is alleen dat veel diëten niet zoveel doen. Omdat ze je steeds maar in het zelfde cirkeltje laten lopen. Eerst snel afvallen om vervolgens geen informatie te geven over hoe je hierop kunt blijven. Gevolg is dat je weer dikker wordt en in je gebruikelijke riedeltje terechtkomt. Dit moet je juist doorbreken. Want daardoor ben je nu te dik en zal je dit ook altijd blijven als je er niks aan veranderd. Het klinkt hard maar is helaas wel de bittere waarheid.

Wat is de beste manier om snel af te vallen?

Het is altijd handig om wat houvast te hebben bij het afvallen en wij geven je dan ook een aantal tips die je zeker een duw in de goede richting geven.

Focus je op de lange termijnvisie

Je kan snel afvallen, maar focus hierbij wel op de lange termijn. Ben je 2 kilo afgevallen in 10 dagen tijd, kun je denken “wat gaat dat langzaam” maar ook iets anders “Yes, ik ben op de goede weg!”. Het is maar net wat je voor ogen hebt en wil je er 20 kilo af hebben dan zal je langer door moeten gaan. Duurt eventjes maar dan werk je wel ergens naar toe. En zo is het met alles in het leven.

Leer meer over hoe afvallen werkt

Doe kennis op over wat voeding kan betekenen voor je lichaam. En hoe je er ook jouw gewicht mee in de hand hebt. Je zal merken dat dit met de juiste kennis kinderlijk eenvoudig is.

Kies een passend dieet om je te helpen

Nu bestaat er natuurlijk ook goede diëten. Maar hoe filter je dit dan? Je moet beseffen dat alles wat in de vorm van pilletjes, speciale voor geproduceerde producten, drankjes, poedertjes of andere wondermiddeltjes zit niet de beste oplossing is om snel afvallen in de kaart te spelen. Je bent toch ook zwaarder geworden met alles wat je eet? Dan kun je ook afvallen door anders te eten. Het is een kwestie van weten wat je eet en de porties enigszins niet uit de klauwen te laten lopen. Zit je vol of heb je gewoon trek is dan ook een vraag die je moet stellen wanneer je weer snoep of iets dergelijks in je mond wilt proppen.

De aanhouder zal winnen

Snel afvallen betekent vrij direct resultaten zien. Toch moet je er vanuit gaan dat je wel een aantal weken bezig bent voor je jouw streefgewicht te pakken gaat krijgen. Ga dan ook op de ingeslagen weg door en werk naar die prachtige body toe. Wil je het dan lukt je dat ook zeker!

Let bij snel afvallen altijd op je gezondheid

1 regel die je altijd moet handhaven is dat je gezondheid voorop staat bij afvallen. Begin dan ook niet aan crashdiëten , 3 dagen dieet, afslankpilletjes, saaie en eentonige diëten of andere ongein. Dit gaat je niet helpen met gewicht verlies. Althans niet zoal jij dat uiteindelijk wilt bewerkstelligen.