Ziekenhuisdieet is niet de oplossing voor snel afvallen!

Ziekenhuisdieet: Waarom je moet uitkijken met deze manier van afvallen!

Het klinkt zo simpel, snel afvallen door weinig te eten. Het is dan ook om deze reden dat crashdiëten vaak voet aan de bodem krijgen. Het ziekenhuisdieet is ook een voorbeeld van crashen en uithongeren waarbij je heel weinig zal gaan eten. Toch is het zo dat wanneer mensen zich wat verder gaan verdiepen er snel achter komen dat afvallen op deze manier niet werkt. Je moet daarom ook echt uitkijken waaraan je begint. Wil je weten hoe het dieet werkt en wat je beter kunt doen voor een gezond gewicht? Wij geven een volledig beeld over hoe het werkt. Verder geven we je tips die je wel kunnen helpen met afvallen. De belangrijkste is dat je jezelf nooit moet gaan uithongeren om je droomgewicht te bereiken.

Het ziekenhuisdieet, een kleine introductie…

Waar is dit dieet nu eigenlijk voor bedoeld. Het heet niet voor niets het ziekenhuisdieet. Het is in ziekenhuizen ontwikkeld om risico’s bij medische ingrepen te elimineren. Risico’s die te maken hebben met overgewicht en de ingreep zelf. Soms kan het dus nodig zijn dat iemand in korte tijd snel moet afvallen om de operatie mogelijk te maken. De manier waarop dit gaat is behoorlijk radicaal en vaak voor langere tijd een aanslag op je lichaam. Toch wordt het nog vaak genoeg gebruik als normale dieetmethode om supersnel wat kilo’s vet te verbranden. Maar het mag natuurlijk heel duidelijk zijn dat het geen goede optie is voor de langere termijn.

Wat kun je verwachten en hoe het dieet werkt

Voor je eigen gezondheid is het beter dit dieet niet lang te volgen. Wat je op een dag mag eten is erg eentonig en bestaat vaak uit maaltijden met weinig calorieën. Hierbij kun je denken aan heel veel droog geroosterd brood, fruit, en als avondmaaltijd vaak gecombineerd met een klein stukje vlees of vis. Maar het zijn geen maaltijden die de honger echt stillen. Je moet er dan ook rekening mee houden dat je erg veel honger gaat krijgen. Dit maakt het moeilijker om vol te houden. En het is ook niet de beste manier om echt af te vallen. Je zal meer gaan sparen en juist vetten gaan vasthouden.

Waarom zoveel mensen het dieet volgen

Dit valt te verklaren doordat veel mensen toch nog denken dat drastisch hakken in het aantal kcal werkt. Het is inderdaad zo dat je minder moet gaan eten. Je moet er alleen niet in doorslaan. Wat er dan gebeurd is dat jouw lichaam gaat sparen. En wat spaart je lichaam dan ook? Precies, opgeslagen lichaamsvet waardoor je niet of nauwelijks gaat afvallen. De omgekeerde wereld dus. Als je optimaal wilt afvallen dan moet je minderen, maar wel op een slimme manier. En niet aan de hand van het ziekenhuisdieet. Snel afvallen kan zeker, maar pak het dan beter aan dan op deze manier.

Voordelen van het dieet

– Het is inderdaad zo dat je er een snel een paar kilo mee kan afvallen, maar helaas is zijn dit tijdelijke succesjes

Nadelen van het dieet

– Niet goed voor je gezondheid, want je mist veel belangrijke voedingsstoffen.
– Je kan het niet lang volgen gezien de aard van dit dieet.
– Moeilijk vol te houden doordat je een enorm hongergevoel zal krijgen, soms zelfs gepaard met klachten
– Supereentonig, het is niet leuk en al helemaal niet lekker

Is het verstandig om het ziekenhuisdieet te volgen?

Het is heen verstandige manier van afvallen. Het lijkt een snelle oplossing te zijn om vet te gaan verbranden. Maar je zal van een koude kermis thuiskomen. Onze voorkeur ligt dan ook absoluut op andere manieren van afvallen die wel het gewenste resultaat neerzetten.

Alternatieven voor een ziekenhuisdieet kunnen gevonden worden in bv. een eiwitdieet