U bent hier: Home Spotlight Schoenenontwerpers Nathalie Verlinden
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Zoeken

My Favourite Shoes

Nathalie Verlinden

E-mailadres Afdrukken
Om onze belofte stand te houden om vaker over leuke eco schoenen te schrijven hebben we nu een ontwerpster gevonden die dichter bij huis woont en werkt. In ons buurland België is Nathalie Verlinden al wereldberoemd.
Nathalie Verlinden’ is een Belgisch accessoirelabel dat zich al meer dan 8 jaar onderscheidt in de creatie van schoenen en handtassen. In tegenstelling tot de extreme snelheid en vluchtigheid van de modewereld, ging ze acht jaar geleden een duurzame relatie aan met natuur en leefmilieu.
Daarmee is ze echt een voorloper van de huidige ‘eco-fashion’ trend.


Nathalie Verlinden is geboren in 1974. Ze ontwierp haar eerste paar schoenen in 1994 als eindwerk voor de kunsthumaniora in Antwerpen.
Daarna studeerde ze beeldhouwen aan de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten. Vervolgens ging ze aan de slag als decorateur en leerde ze tegelijkertijd artisanaal schoenen maken.
In 2001 stond haar eerste ecologische damescollectie in de winkel.
Met een heldere stijl en vanuit een permanente bezorgdheid en respect voor de natuur, volhardt Nathalie haar zoektocht naar de perfecte schoen: eenvoudig maar overduidelijk schoenen die er uit zien alsof ze zin hebben gedragen te worden.
Bij Nathalie Verlinden geen hoog modische luxe. Maar heerlijk en eerlijk gemak.
Ze maakt eenvoudige schoenen die een verlengstuk zijn van de draagster. Schoenen die bezieling en uitstraling hebben, en vooral na veel dragen mooier worden met de tijd.
Zo zijn de schoenen van Nathalie Verlinden, net als elk zichzelf respecterend merk, voor 85 % met de hand vervaardigd in kleine familiebedrijfjes in Italië. Ze worden uitsluitend uit ecologisch leder gemaakt. In plaats van de chemische producten die gewoonlijk gebruikt worden om het leder te bewerken, verkiest Nathalie Verlinden dierlijke vetten, boomschors en extracten van kastanje en mimosa.
Geuren spelen hierbij voor haar ook een zeer belangrijke rol. Nathalie raakte al vroeg geïntrigeerd door de geuren van verschillende leersoorten. Zij verkiest zelf nu leersoorten die een hint van bloemen en een sterkere geur van hout in zich mee draagt. De lichte sensuele uitstraling van deze geuren zijn het thema voor haar zomer 2009 collectie geworden.
Deze brengen naast het ecologische aspect ook een poëtische toets in de ontwerpen.
Nathalie Verlinden tekent voor het seizoen winter 2008/2009 haar 16e damescollectie en tweede kindercollectie.
Ze werkt eveneens als consulente voor bekende Belgische ontwerpers:
in 2004/2005 tekende ze de schoenenlijn voor Raf Simons en in 2006 begon ze een samenwerking met Bruno Pieters.
‘Onderweg zijn’ is voor Nathalie Verlinden een deel van het dagelijkse leven. Ze heeft een gezin in België en begeleidt schoen- en handtasproducties in Italië. Ze is aanwezig op verschillende internationale beurzen en heeft verkooppunten tot in Japan en Hawaii. De vrouwencollectie winter 2008/2009 vloeit daarom voort uit de wederkerende impressies die verbonden zijn met reizen. Nathalie brengt reliëf uit een landschap en geometrie van een stratenplan samen in een tastbaar lijnenspel dat zich uitstrekt over de verschillende modellen. Ze combineert een klassiek Britse Oxford- schoen met een stevige Spaanse hak die haar drager
toelaat op comfortabele wijze onderweg te zijn.
En ook het kleurenpallet weerspiegelen haar impressies:
We vinden er mist-wit, smog-grijs, nacht-zwart en ook het rood van een ondergaande zon in terug. Kortom, draagbare ecologische schoenen die niet misstaan in het dagelijkse stadsleven. En waarmee je rustig kunt rennen om je tram te halen.
Hits: 13152
Trackback(0)
Commentaar (2)Add Comment
Nathalie Verlinden ook verkrijgbaar bij LaTrib
geschreven door Patricia Tribulawony, augustus 12, 2009
Leuk artikel! De enkellaarsjes Cicilia en de veterschoen Toto zijn eveneens verkrijgbaar bij www.latrib.nl.
Nathalie Verlinden ook verkrijgbaar bij Rianne de Witte!
geschreven door Corinne, april 24, 2010
Een uitgebreide collectie is eveneens te vinden bij Ontwerper Rianne de Witte, in Breda of www.riannedewitte.nl

Schrijf commentaar
kleiner | groter

security code
Schrijf de volgende tekens


busy